torstai 28. marraskuuta 2013

Day 04 - Favourite book of your favourite series

Nyt on niin haastava kysymys, että olen vältellyt vastaamista jo useamman päivän ajan. Ei ehkä vauhdikkain startti haasteelle, mutta vaikka pääkoppani lyö nyt jatkuvasti tyhjyyttään, ei tule kyseeseen jättää vastaamatta jonkin päivän kohdalla. Eli selitykset sikseen: mikä osa Potter-sarjasta vie voiton?

 Koska muistini taas pettää, enkä osaa eritellä ulkoa mitä missäkin kirjassa tarkalleen ottaen tapahtuu, vastaan, että ensimmäinen Potter on merkittävin. Aivan siitä yksinkertaisesta syystä, että ilman Harry Potter ja viisasten kivi-romaaniahan ei koko sarjaa voisi olla olemassa, ainakaan nykyisellään. Viisasten kivi on koko sarjan tukipilari, ja sen aikana syntyneiden ehtojen varaan rakentuu koko taikuuden maailma. Se on myös siinä mielessä kutkuttavin, että koko eeppinen tarina on yhä lähtökuopissaan ja ilmassa on kihelmöivää odotuksen tuntua. Sarjan mittaan vahvistuvaa tunnesidettä rakastettaviin hahmoihin aletaan vasta kehrätä kokoon. Tieto siitä, että Potter-sarjan kotoisaan ja sykähdyttävään maailmaan pääsee heittäytymään vielä kuuden äärimmäisen antoisan osan verran, synnyttää samanaikaisesti jännityksen ja turvallisuuden tuntua.

Ja mitä söpöliinejä pikku Harry, Ron ja Hermione ovatkaan, niin kirjassa kuin elokuvassa!

Kuva   

 

2 kommenttia:

 1. Kirjasarjoista on tosiaan aina vaikea valita se "paras" osa...

  Näyttelijäkolmikon ulkonäön ero ensimmäisen ja viimeisen elokuvan välillä on huima (samoin tietenkin myös kirjoissa)! Tuo Harryn ilme on huippu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ihan ylisuloinen Harry :D Nyt tuli vähän sellainen olo, että tekisi mieli katsoa kaikki elokuvat putkeen!

   Poista